7.9.17

NO-BAKE OREO CHEESECAKE



Assalammualaikum dan salam Jumaat semua...semoga diberkati Allah sentiasa.

Lama rasanya tidak update blog.  Asyik sibuk memanjang.

Anyway hari ini nak share resipi No Bake Oreo Cheesecake dari Jane Patisserie yang yummy sangat...well anything that has got to do with cheese memang yummy betul tak?  Dah cuba buat cheesecake ini semalam.  Tak sempat lagi nak betul2 enjoy the yumminessnya sebab pagi2 nak pergi kerja tak sempat nak makan lagi pun pagi2 sangat tak boleh masuk benda2 yang manis...rase sikit jer tadi..memang sedap...satu jer salahnya ialah cheesecake ni macam sloppy sikit tak "hold" sangat tak macam satu lagi no bake cheesecake yang saya pernah buat sebab ada agar2 yang membantu ianya untuk set/keras sikit.  Yang ini, guna double cream or non dairy whipped cream so not that strong but ok juga, sedapnya memang sedap!

So sape2 penggemar cheesecake kat sini boleh le try resipi yang saya share di bawah ini cuma nak minta maaf sebab ianya ditulis dalam bahasa inggeris...tapi no problem kot, sure boleh faham kan....ok selamat mencuba dan enjoy!

NO-BAKE OREO CHEESECAKE
Recipe source : Jane Patisserie

Ingredients
Cheesecake Base
2 x 154g pack oreos (I bought the ones ready crushed)
125g butter, melted

Cheesecake filling
2 x 280g packets philadelphia full-fat cream cheese
175g icing sugar
1tsp vanilla bean extract
300ml double cream (I use non-dairy whipped cream)
8-10 oreos finely crushed

Decoration
Spare Cheesecake filling/whipped cream
Oreos - whole/crushed


Method
To make the cheesecake base
Blitz the oreos in a food processor until they are a fine crumb.  I don't remove the creme filling as I like it to bind the biscuits together.
Mix the biscuits in with the melted butter and press down into the bottom of an 8"/20cm deep springform tin and refrigerate whilst you make the filling.

To make the cheesecake filling
Using an electric stand mixer cream together the cream cheese, icing sugar and vanilla until smooth.  Add the double cream and whisk the two mixes together.  I use my kitchenAid as it whisks to the perfect texture.  It shouldn't take too long to whisk, but I set mine to a medium/high setting and whisk it till it holds itself (like meringue does)
Be careful not to over whisk though - there is always a limit to a mix, it might curdle - so keep an eye on it, you will know when its ready (took my mix 2 mins).
When whisked, fold through the finely crushed oreos and spread on top of the biscuit base.
If you have any spare mixture pipe it on top to create a pattern, or use whipped cream.  Set the cheesecake in the fridge overnight and then enjoy it the next day.
NOTE:
If it looks like your cheesecake isnt setting, or its a bit sloppy, or you are even not sure, try it anyway.  Try to set the mix anyway.  If it still doesnt set, freeze it and have an Ice Cream Cheesecake hahaha!  This is nice too....



No comments:

Post a comment